2020 m. balandžio 24 d., penktadienis

šmorškai dzūkiškai

Dauguma net nežino, kad tokie grybai egzistuoja :)
Aš, kaip Dzūkijos dukra, kasmet anksti pavasarį, kai voveruškos ir baravykai dar net nesisapnuoja, iš mamos gaunu siuntinį jau apvirtų bobausių, arba, kaip mes - dzūkai vadinam - šmorškų.
Miško kirtimuose šitie keisti garbanoti grybukai dygsta pulkais, būna labai smėlėti ir dar sunkiai išplaunami.
Prieš vartojant juos reikia nuvirti keletą kartų (rekomenduojama 2-3 kartus po 10-15 min), nes kitaip galima apsinuodyti... Na, bet kas juos mėgsta, visą paruošimo instrukciją žino.

Reikės:
bobausių,
svogūnų,
svogūno laiškų,
sviesto,
bulvių.


Receptūra elementari: apkepiname iki auksinės spalvos smulkintą svogūną, dedame apvirtus grybus, pakepame šiek tiek, beriame svogūno laiškų.
Valgome su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą