2020 m. balandžio 10 d., penktadienis

lėėėtai kepta šoninė apskrudusia odele

Tai, žodžiu, kepsim lašinius :)
Kepta šalta ir plonai papjaustyta šoninė yra tikras delikatesas.
Jeigu manot kitaip, reikškia niekada neragavot...

Reikės:
2 kg šoninės,

pusės galvos česnako,
1 svogno,
kalendros grūdelių,
kmynų,
lauro lapų,
chimeli suneli prieskonių,
grūstų pipirų,
druskos,
aliejaus.



Šoninę marinuosime marinatu iš sutrintų česnakų, svogūnų, aliejaus, prieskonių (išskyrus lauro lapų).
Šoninės odą įpjauname tinkleliu, kad įpjovos siektų mėsą, gerai įtriname marinatu, lauro lapus pakaišiojame į įpjovas. 
Marinuojame per naktį oda į viršų.
Į skardą tiesiame kepimo popierių, kepsime taip pat oda į viršų, kad kepant riebalai varvėtų žemyn per visus raumenų sluoksnius ir juos drėkintų, tuomet mėsa bus minkšta ir sultinga.
Kepame 130°C orkaitėje 2 val, o paskui dar 200°C apie 30 min, kad skūrelė gardžiai apskrustų.
Iškepus paliekame orkaitėje pailsėti.
Valgoma ir karšta, ir atšalusi, bet šalta - tobulas plonai pjaustytas užkandis su juoda duona....
Skanaus! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą