2020 m. balandžio 12 d., sekmadienis

keptas jūros ešerys

Jūros ešerys yra viena mano mėgstamiausių žuvų.
Šį kartą žuvis labai neįprastu man būdu - pavoliota į miltus... niekada taip nedarau, bet...

Reikės:
jūros ešerio file,
2 š. miltų,
aliejaus,
druskos,

garnyrui:
3 bulvių,
3 morkų,
gabalo saliero gumbo,
2 skiltelių česnako,
špinatų lapų,
parmigiano,
aliejaus,
sviesto,
pipirų,
druskos,
kalendros ir petražolių.


Daržoves supjaustome nedideliais vienodais kubeliais ir dedame į puodą, taip pat dedame aliejaus, sviesto, vandens, druskos ir pipirų, viską patroškiname, pabaigoje sudedame špinatus, parmigiano ir žalumynus.
Ešerį pavoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitusioje keptuvėje gausiame aliejaus kiekyje po 3-4 min puses abi puses.
Krauname į lėkštes, viršuje sauja baltojo ridiko šiaudelių. 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą