2020 m. balandžio 1 d., trečiadienis

greitas datulių ir migdolų pyragas

Karantinas, ir valgyti saldumynus kažkaip vengiu... ir taip mažai judam, mažesnis apetitas, o saldumynai man atrodo iš viso nereikalingi... papildomos kalorijos. Ypač kai viena draugė mano iškeptas canneles pakomentavo: "svorio priaugsit"...
Na bet pyragas BE cukraus ir BE miltų, tai juk "nulis" kalorijų, ane? :)
Jeigu jau kepti, tai tokį sveikesnį.

Reikės:
330 g datulių (aš naudojau datulių pastą),
2 kiaušinių,
1 gerai išnokusio banano (nebūtinai),
100 ml migdolų aliejaus,
250 g migdolų miltų,
poros saujų įvairių riešutų (lazdynų, anakardžių ir žemės riešutų be luobelių),
saujos džiovintų spanguolių,
žiupsnio druskos.


Pirmiausiai gerai išplakame kiaušinius, sudedame datulių pastą (ši pasta - tai tos pačios tik jau sutrintos datulės be priedų) arba sutriname datules, gerai išmaišome (pasta, nors gana tiršta, po truputį išsileidžia) ir paplakame, dedame sutrintą bananą, pilame migdolų aliejų, viską kiekviename etape gerai išmaišome, galiausiai sudedame migdolų miltus.
Gaunasi gana tiršta, bet tokia "glotni" tešla, sudedame pasmulkintus riešutus, spanguoles ir supilame į pailgą silikoninę duonos formą.
Kepame 180°C orkaitėje apie pusvalandį, jeigu forma didesnė ir pyragas plonas, arba apie 40 min, jeigu storesnis.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą