2020 m. balandžio 17 d., penktadienis

jautienos t-bone steikas

Steiko receptas tikrai ne pirmas, ir tikrai ne paskutinis (kiti steiko receptai čia).

Reikės:
t-bone jautienos,
alyvų aliejaus,
gabalėlio sviesto,
galvos česnako,
keleto šaklelių rozmarino,
grūstų pipirų,
dūminės druskos,

salotoms:
pomidorų,
avokado,         
tarkuoto parmigiano,
žalumynų,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
laimo sulčių.



Salotas pagaminame iš nurodytų ingredientų.
Steiko gabalą kepame labai gerai įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių po 3 min (iš viso 6 min) arba kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 56°C, šalia dedame česnako galvą perpjautą per pusę ir rozmarino šakeles.
Iškepus išimame iš keptuvės, uždedame gabalėlį sviesto, jis ištirpsta ir įsigeria kol mėsa ilsisi apie 10 minučių.
Prieš pateikiant steiką supjaustome, beriame dūminės druskos ir grūstų pipirų.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą