2020 m. balandžio 4 d., šeštadienis

vištienos kumpelių iešmeliai

Pati nuobodžiausia mėsa, bet tikrai neblogas receptas.

Reikės:
500 g. vištos kumpelių vidinių dalių,
česnako,
rozmarino,
chimelio šunelio,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
aliejaus,
druskos,

garnyrui:
keleto bulvių,
1 morkos,
saliero,
svogūno,
keleto skiltelių česnako,
aliejaus,
sviesto,
čiobrelio,
kmynų,
pipirų,
druskos.


Vištienos kumpelius pamarinuojame nurodytų prieskonių, smulkintų česnakų ir aliejaus mišiniu apie pusdienį, suveriame ant medinių iešmelių (gaunasi 5 iešmeliai, kuriuos pakabiname virš skardos su folija, kad kepant varvėtų į foliją).
Daržoves supjaustome plonais griežinėliais, beriame prieskonių, apvoliojame aliejaus ir sviesto mišiniu bei plonu sluoksniu suguldome skardoje (folijoje) šalia iešmelių.
Viską šauname į orkaitę ir kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
Tiekiant šalia tiks kas nors paprasto - sauja rukolos arba kopūstų salotos.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą