2020 m. balandžio 15 d., trečiadienis

indiškas triušienos karis

Šiandien tiesiog karis. Greitas, lengvas... su triušiena.

4 porcijoms reikės:
400 g triušienos,
poros nykščių dydžio gabalėlių imbiero,
6-8 skiltelių česnako,
2 svogūnų,
1 nedidelės paprikos,
2 š. kario pastos*,
2 š. žuvies padažo,
2 morkų,
1 bulvės,
200 ml kokoso pieno,
šaldytų žirnelių,
saujos špinatų lapų,
kuokšto šviežios kalendros,
čili pipiro,
druskos,

garnyrui:
baltojo ridiko,
2 maišelių ryžių,

* vietoje kario pastos šį kartą naudojau Tom Yum pastą.


Gilioje keptuvėje arba puode storu dugnu ant saulėgrąžų aliejaus apkepiname šiaudeliais supjaustytą imbierą, po minutėlės dedame smulkintą česnaką, smulkintus svogūnus, papriką, viską pamaišome ir kepame kol suminkštėja, tada dedame pastą, sudedame triušienos gabalėlius, pakepiname.
Apkepusią triušieną apšlakstome žuvies padažu, įpilame šiek tiek vandens, sumetame stambiais šiaudeliais pjaustytas morkas ir bulvę, dedame druskos, čili pipiro, uždengiame dangčiu ir viską patroškiname apie 10 minučių.
Galiausiai sudedame žirnelius ir pilame kokoso pieną, dar uždengiame, kad paburbuliuotų keletą minučių.
Prieš išjungiant sumetame špinatus ir permaišome.
Valgome su virtais ryžiais, šalia dedame permatomai pjaustyto ridiko, keletą griežinėlių čili pipiro, kalendros.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą