Kažkada prieš daug metų, kai dar nelabai žinojom kuo
lietuviška pica skiriasi nuo itališkos, vienoje populiarioje picerijoje mėgome
valgyti picą, kuri vadinosi rančos arba kaimiška... pica su šonine ir
marinuotais agurkėliais.
Kartais sentimentai sugrįžta, ir pasiilgsti to senoviško
skonio :)
Arba kartais ant picos pado sukrauni tiesiog tai, ką
turi...
Reikės:
tešlos picai,
3 š. alyvų aliejaus,
3 š. alyvų aliejaus,
3 š. pomidorų padažo,
2-3 skiltelių česnako,
250-300 g. mozzarellos arba 2 burbulų,
2-3 skiltelių česnako,
250-300 g. mozzarellos arba 2 burbulų,
1 mėlynojo svogūno,
šoninės,
chorizo dešros,
kelto saulėje džiovintų pomidorų,
marinuotų agurkėlių,
baziliko,
raudonėlio.
raudonėlio.
Tešlą dedame į skardą, ant viršaus iš eilės: šlakstome alyvų aliejaus, pomidorų padažo, dedame plonomis riekelėmis supjaustytą česnaką, suplėšytą mozzarella sūrį, labai plonai suraikytą svogūną, suraikytą šoninę ir chorizo, pasmulkintus džiovintus pomidorus, agurkėlius, beriame baziliko ir raudonėlio.
Picą
šauname į 200°C orkaitę apie 15-20 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą