2020 m. balandžio 8 d., trečiadienis

kiaulienos išpjova su pankoliu

Retas svečias mūsų virtuvėje kiauliena, šiandien išimtis gražiai išpjovai.

Reikės:
500 g kiaulienos išpjovos,
3 svogūnų,
trupučio saliero gumbo,
1 pankolio,
keleto skiltelių česnako,
8 pievagrybių,
100 ml balto vyno,
1 š. garstyčių,
vorčesterio padažo,
200 ml sultinio (turėjom antienos),
2 a. š. greitinės
1 š. miltų,
keleto lauro lapų,
rozmarino šakelės,
pipirų,
druskos,
žalumynų (petražolės, krapai, svogūno laiškai),

* makaronų.


Pirmiausiai mėsą supjaustome 1,5 cm dydžio gabalėliais ir trumpai apkepiname keptuvėje su lauro lapais ir rozmarinu.
Išėmus iš keptuvės suverčiame suraikytą svogūną, salierą ir pankolį, apkepame svieste ir aliejuje.
Apkepus į keptuvės kraštelį dedame persijotus miltus ir gerai išmaišome.
Grąžiname atgal mėsą, dedame šampinjonus, pamaišome, pilame vyną, sultinį, dedame grietinę, garstyčias, vorčesterį, pakaitiname ant didelės ugnies, kad nugaruotų vynas ir sutirštėtų, ir sumažinus ugnį dar patroškiname su dangčiu apie 20 minučių.
Išverdame makaronus.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą