2020 m. kovo 2 d., pirmadienis

burokėliai kepti su obuoliais

Šitą receptą gaminti ruošiausi gal metus. Kažkada bendradarbė pavaišino per darbo šventę.
Atrodytų labai banalus, klasikinis receptas, bet kažkas ypatingo jame yra.
Pabandykit. Skonis nėra toks paprastas, kaip atrodo pagal receptą. Ir beje, feta čia net nebūtina.

Reikės:
4-5 nedidelių burokėlių,
200 g. feta sūrio,
4 rūgštesnių obuolių,
3 mėlynųjų svogūnų,
aliejaus,
balzamiko,
sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, kmynų...),
pipirų,
druskos.


Burokėlius supjaustome griežinėliais – nedideliais, bet ir ne per plonais (galima naudoti ir virtus burokėlius, bet žali gardžiau).
Obuolius nulupame ir supjaustome panašaus dydžio griežinėliais.
Svogūnus susmulkiname ir pakepiname aliejuje, kol suminkštėja, sumaišome su burokėliais ir obuoliais, šlakstome balzamiku, beriame prieskonius ir viską šauname į 200oC orkaitę kepti apie valandą (galima dar įpilti pusę stiklinės vandens).
Kepame uždengus dangčiu arba folija, pabaigoje nuimame, kad šiek tiek apskrustų.
Valgome atvėsus, beriame mėgiamų sėklų (jas prieš tai siūlau pašildyti sausoje keptuvėje, kol pakvimpa), trupiname fetos sūrio.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą