2020 m. vasario 24 d., pirmadienis

jautienos kepsneliai su džiovintų baravykų padažu

Tiesą sakant šio recepto labai tiksliai neprisimenu, nes neužsirašiau iš karto, bet buvo toks geras skonis, kad...
Surašysiu patį principą, o painprovizuoti pridedant dar prieskonių ar žolelių visuomet galima. Taigi,

reikės:
500 g jautienos,
saujos džiovintų baravykų,
2 svogūnų,


padažui:
saujos petražolių,
saujos šviežio baziliko,
keleto skiltelių česnako,

pipirų,
druskos,
gero alyvų aliejaus,


* romaninių salotų lapų,

* bulvių košės. 


Pirmiausiai pasigaminame bulvių košę, kas kaip mėgsta (mes gaminome su parmigiano, alyvų aliejumi ir sviestu).
Džiovintus baravykus užmerkiame karštame vandenyje, kad šiek tiek išbrinktų.
Padažo ingredientus sugrūdame grūstuvėje, gauname kvapnų šviežią žalią padažą.

Jautienos kepsnelius kepame keptuvėje ant abiejų pusių po keletą minučių (svarbu neperkepti), padruskiname ir leidžiame šiltai pailsėti.
Toliau keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną, kai jis suminkštėja dedame pasmulkintus išmirkytus baravykus, lengvai pakepame kol viskas sušils.
Į lėkštes krauname bulvių košę, dedame paplėšytų salotų lapų, šlakstome dalį žaliojo padažo, ant viršaus dedame kepsnelius ir ant viršaus visą baravykų gėrį... galiausiai dar patapšnojame žaliuoju padažu :)

Kvapų ir skonių puokštė nuostabi.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą