2020 m. kovo 28 d., šeštadienis

donburi su lėtai kepta jautiena

Donburi paskutiniu metu gaminam gana dažnai.
Šiandien turim likusios lėtai keptos jautienos mentės gabalą, donburiui bus kaip tik.

Reikės:
lėtai keptos jautienos,
ryžių,
1 agurko,
baltojo ridiko,
1 pomidoro,
keleto skiltelių česnako,
imbiero,
kopūsto,
žuvies padažo,
sojos padažo, 
teryaki padažo,
sezamų sėklų,
sriracha padažo,
vasabio,
majonezo,
čili pipiro,
kuokšto kalendros.


Pirmiausiai uždedame virti ryžius.
Padažui sumaišome sriracha, majonezą, vasabį ir vieną smulkintą skiltelę česnako.
Agurką ir ridiką supjaustome lazdelėmis.

Keptuvėje pirmiausiai keletą minučių apkepiname smulkintą česnaką, imbierą ir kopūstą, po to sudedame jautieną supjaustytą juostelėmis, pilame žuvies, sojos ir teryaki padažus, pamaišome ir kepame kol viskas apšyla.
Pabaigoje šalia apkepiname pomidoro puseles.
Atskiroje keptuvėje pašildome sezamų sėklas.

Į dubenį krauname ryžių, šalia dedame agurką, ridiką, mėsą su priedais, pomidorą, beriame sezamų sėklas, dedame padažą, kalendras, čili pipirą.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą