2020 m. kovo 25 d., trečiadienis

baklažanų lazanija su varške

Tikras karantino patiekalas, kai gamini tikrai iš to ką randi šaldytuve...
Galbūt čia dar reikėtų kokio minkšto sūrio (pvz., ricottos per pusę su varškės mase, gal mozzarellos paplėšyt ant viršaus), bet bus gerai taip kaip yra...

Reikės
2 baklažanų,
2 skardinių po 400 ml konservuotų pomidorų,
200 g passatos,
400 g varškės,
rūkyto kaimiško kumpio, 
1 morkos,
6 skiltelių česnako,
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
džiovinto raudonėlio,
džiovinto baziliko,
grūstų juodųjų pipirų,
druskos. 


Baklažanus suraikome kuo ploniau (tiks ir apskritimais, ir iš ilgio), gausiai apiberiame druska ir leidžiame pastovėti keliolika minučių, kad suminkštėtų ir paleistų vandenį.
Dubenyje sumaišome varškę, susmukintą kumpį, morką, česnakus, džiovintus pomidorus, beriame prieskonius.
Atskirai sumaišome konservuotus pomidorus ir passatą.
Skardą, kurioje kepsime, pašlakstome alyvų aliejumi ir sluoksniuojame pradedant nuo nuvalytų baklažanų (būtinai nuvalome servietėle druskos perteklių), dedame varškės masę, truputį pomidorų masės, vėl baklažanus ir taip toliau... Man gavosi keturi sluoksniai baklažanų ir trys varškės masės, pabaigoje viršų gausiai užpilame pomidorų mase ir šauname į 200oC orkaitę kepti apie 40 min, kol gražiai apskrus.  
Skanaus!


p.s. kaip ir tikra lazanija šis baklažanų apkepas skanesnis kitą dieną... o šiaip truputį norisi mažiau rūgštelės, gal visgi varškę reikėtų pakeisti ricotta arba dar kažką suinprovizuoti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą