2020 m. kovo 27 d., penktadienis

baramundžio file su apelsinų-morkų padažu

Nusipirkom tokią keistą žuvį - didžiojo niulinio baramundžio file.
Atrodo neblogai, balta graži didelė file, pardavėja išgyrė... bandom...

Reikės:
600 g baramundžio file,
alyvų aliejaus,
drukos,

padažui:
1 didelės morkos,
1 st. apelsinų sulčių,
kaparėlių (nebūtinai),
čili pipiro,
1 š. sviesto,
aliejaus,

salotoms:
salotų lapų,
1 agurko,
1 morkos,
kelių skiltelių česnako,
kuokšto petražolių,
alyvų aliejaus,
balzamiko,

garnyrui:
kuskuso kruopų,
kuokšto kalendrų,
sviesto.


Salotas sumaišome iš plėšytų salotų lapų, tarkuotų morkų, supjaustyto agurko, smulkinto česnako, petražolių, užpilame aliejumi ir šlakeliu balzamiko.
Kuskusą užpilame verdančiu vandeniu, dedame sviesto, o prieš pateikiant smaišome su susmulkintomis kalendromis.
Padažui keptuvėje ant aliejaus ir sviesto apkepiname stambiais griežinėliais supjaustytas morkas, dedame čili pipiro, apverčiame, pilame apelsinų sultis, dedame kaparius ir pakaitiname kol padažas sutirštėja.
Išimame padažą ir keptuvėje kepame baramundį iš abiejų pusių po keletą minučių, iškepus beriame druskos.
Į lėkštę dedame kuskusą, ant viršaus žuvį ir užpilame padažu.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą