2020 m. kovo 9 d., pirmadienis

risotto su ančiukais ir džiovintais baravykais

Žiemiškai soti vakarienė.  
Detali gamybos schema kaip visada ankstesniuose risotto receptuose.
Šiandien naudosiu antienos sultinį - iš vakaro apie 3 val. viriau ančiukų petelius ir likusius kepto kalakuto kaulus, nukaulintą ančiukų mėsą taip pat panaudosiu risottui.

Reikės:
4 espresso puodelių ryžių (arborio),
ančiukų mėsos (virtos),
antienos sultinio,
džiovintų baravykų,
2 svogūnų,
saliero gabalo,
4 skiltelių česnako,
1 taurės balto sauso vyno,
parmigiano sūrio,
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
sviesto,
kuokšto petražolių,
grūstų pipirų,
druskos.


Kaip visada risotto gaminsiu didžiojoje keptuvėje: pilame alyvų aliejaus ir dedame sviesto, beriame susmulkintą svogūną, salierą, česnaką ir lėtai kepame ant mažos ugnies.
Kai daržovės suminkštėja (maždaug po 15 minčių) dedame sausus ryžius, padidiname ugnį ir nuolat maišome, kol ryžiai pradeda gruzdėti, sproginėti ir pasidaro skaidroki (keletą minučių).
Supilame vyną ir toliau maišome, kol alkoholis išgaruos ir liks tik vyno skonis ir aromatas.

Kai vynas susigeria į ryžius, pilame sultinio ir dedame druskos, sudedame karštame vandenyje išmirkytus džiovintus baravykus.
Sumažiname ugnį ir lėtai verdame ryžius vis pildami sultinio ir pamažu leisdami iš ryžių krakmolą (jei pritrūks sultinio, įpilame skystį, kuriame mirko baravykai, arba vandens), svarbu, kad ryžiai nepervirtų (15-20 min).
Prieš baigiant, sudedame ančiukų mėsą, kad tik sušiltų.

Ryžius nukėlus nuo ugnies dedame dar sviesto, tarkuoto parmigiano ir smulkintas petražoles, gerai išmaišome ir paliekame keletą minučių pastovėti.
Pateikiant beriame grūstų pipirų, šliūkšteliame šlakelį šviežio alyvų aliejaus, beriame petražolių.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą