Veršienos šonkauliukus pirmiausiai išverdame (maždaug pusantros valandos). Vienu šūviu nušauname du zuikius - turėsime puikų sultinį sriubai ir paruoštus šonkauliukus apkepimui su barbekiu padažu. Virtus šonkauliukus kepti reikės trumpiau nei žalius, mėsa bus minkštesnė, lengvai nusiners nuo kaulo, o užteptas ant šonkauliukų padažas turės mažiau šansų pridegti. Taigi, kol verda šonkauliukai, ruošiame barbekiu padažą jų aptepimui.
BBQ padažui reikės:
200 ml vandens,
2 š. rudojo cukraus,
2 š. baltojo (arba obuolių) vyno acto,
2 š. sojos padažo,
4 š. pomidorų pastos,
2 š. pomidorų padažo,
2 š. medaus,
2 š. modenos balzamo (balzamiko),
2 a. š. vorčesterio (worcestershire) padažo,
2 a. š. garstyčių,
1 čili pipiras (arba 1 a. š. čili prieskonių),
1 nedidelis svogūnas,
6 česnako skiltelės,
žiupsnelis druskos.
Puode storu dugnu pakepiname susmulkintą svogūną, čili pipirą ir česnaką.
Supilame / sudedame visus kitus ingredientus ir gerai išmaišome.
Viską užverdame ir paverdame keletą minučių.
Padažas gatavas!
Pagamintu BBQ padažu aptepame veršienos šonkauliukus iš abiejų pusių.
Viską dedame į skardą arba ant grotelių.
Šauname į orkaitę ir kepame 200°C temperatūroje apie 30 min, kol šonkauliukai gražiai apskrus.
Pateikiame su svieste skrudintomis bulvytėmis (druska, grūsti pipirai, kmynai) ir - šį kartą - svieste keptais pastarnokais. Daugiau daržovių čia nereikia.
Skanaus!
p. s. šis BBQ padažas šaldytuve gali stovėti keletą mėnesių, ir gali būti naudojamas su vištiena ar bet kokia kita mėsa.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą