2015 m. balandžio 1 d., trečiadienis

patys tikriausi keksiukai

Šie keksiukai mano receptų sąsiuvinyje užvardinti kaip patys tikriausi. Tikrai tobula keksiukų struktūra, purūs, lengvi, gali būti skaniai valgomi net keltą dienų. Receptą "nukniaukiau" iš draugės Odetos, kurios keptus šiuos gardėsius ir ragavau pirmą kartą. Taigi truputį pakeistas (patobulintas) Odetos keksiukų receptas.

Reikės: 
200 g minkšto sviesto,
100 g cukraus pudros (arba cukraus),
1 a. š. vanilinio cukraus,
240 g kondensuoto saldinto pieno,
200 g miltų,
3/4 a. š. kepimo miltelių,
3 didelių kiaušinių,
1 a. š. druskos.


Minkštą (atšilusį) sviestą išsukame su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, supilame kondensuotą pieną ir išplakame iki purumo.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame, supilame į gautą masę ir išmaišome.
Galiausiai įmušame kiaušinius ir išplakame masę iki purumo. 
Tešla gaunasi labai tiršta, nekrenta nuo šaukšto - bet taip ir turi būti.
Gautą masę sudedame į keksiukų (arba į kekso) formeles, šauname į 170°C orkaitę ir kepame keksiukus apie 30 min (keksui prireiks apie 1 val).
Turėtų išeiti apie 18-20 keksiukų. Labai svarbu jų neperkepti!
Skanaus!

p. s. Kadangi pyragų ir keksiukų tema visada mėgstu improvizuoti, kiekvieną kartą bandau įvairius įdarus ir glaistus, kartais jų iš vis nededu, bet neretai kepiniuose įdarui ar papuošimui naudoju šokoladą, įvairius riešutus ir džiovintus vaisius. 
Taigi, keksiukams tikrai nepakenks bei įdarui labai tiks šokolado gabalėliai (arba nutella) ir pakepinti lazdyno riešutai, arba džiovintos spanguolės / slyvos, arba supjaustyti obuoliai, bananai… pūsti ryžiai (sausi pusryčiai)… apelsinų cukatos… viršui pabarstyti - kokosų drožlės, migdolų drožlės, rudasis cukrus arba cukraus pudra… arba visada tobulas šokolado ir lazdyno riešutų glajus... mmhm....

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą