2015 m. balandžio 2 d., ketvirtadienis

tiesiog salotos su kepta lašiša

Salotos savaime yra gėris. Visokios. Salotas galiu valgyti beveik kasdien, ne kaip garnyrą, turiu omeny, o kaip patiekalą. Idealios salotos yra kažkokie žali salotų lapai, kelios daržovės ir gabalėlis žuvies, arba paukštienos, arba mėsos, arba sūrio. Ir, žinoma, visko pagrindas - kvapnus pačių pasigamintas salotų padažas.


Taigi, šioms salotoms (2 valgytojams) reikės:
šviežios lašišos 2 didesni arba 4 mažesni gabalėliai,
gabalėlis sviesto kepimui,
bet kokių salotų lapų (šį kartą naudojome romanines, rukolą, špinatų lapelius),
džiovinti pomidorai aliejuje,
1 nedidelis svogūnas,
1 apelsinas,

padažui:
3-5 skiltelės česnako,
3 ančiuviai,
šviežio baziliko,
0,5 citrinos,
nutarkuota citrinos žievelės,
1-2 lašai tabasko,
šviežio šalto spaudimo alyvuogių aliejaus,
balzamiko,
grūstų pipirų,
druskos.
 
Kadangi beveik visas salotas darome porcijomis, t. y. iš karto į lėkštes (kiek valgytojų, tiek lėkščių), tai pradedame nuo apačios ir viską krauname ant viršaus: suplėšome salotas, griežinėliais supjaustome svogūną, skiltelėmis - apelsiną, džiovintus pomidorus aliejuje truputį nuvarviname ir pasmulkiname.    
Padažui grūstuvėje sugrūdame česnakus, ančiuvius ir baziliką, paskui supilame visus skystus ingredientus, dedame prieskonius ir išmaišome.
Lašišą iš abiejų pusių po keletą minučių pakepiname gabalėlyje sviesto (ji bus labiau apskrudusi nei kepant alyvų aliejuje). Išėmus iš keptuvės pabarstome druska ir grūstais pipirais. Dedame į salotų lėkštes ant viršaus. Užpilame kvapniuoju padažu.
Skanaus!

  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą