2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

aromatingieji šokoladiniai keksiukai

Keksiukų receptų esu išbandžiusi nemažai, bet dažniausiai jie gaunasi labai panašūs (skiriasi tik jų įdarai ar glajus). Ir tikrai labai retas kuris keksiukų receptas yra vertas atsidurti šiame blog'e, nes yra kažkuo įdomesnis už kitus.
Šie "šokoladiniai" keksiukai yra labai aromatingi, purūs, gana lengvi ir neriebūs, nes šokolado jų sudėtyje, palyginti, nedaug, o dar įeina visa puokštė "kalėdinių" prieskonių!

Reikės: 
200 ml pieno,
100 g šokolado,
35 g (4 š.) kakavos miltelių,
1 a. š. cinamono,
0,5 a. š. muskato riešuto,
0,25 a. š. maltų gvazdikėlių,
imbiero šaknies,
1-2 š. rudojo cukraus, 
100 g sviesto,
1 kiaušinis, 
200 g miltų, 
1 a. š. kepimo miltelių,
sauja rome mirkytų razinų.  

Į puodą supilame pieną ir šildome ant silpnos ugnies. 
Sudedame gabaliukais susmulkintą šokoladą, kakavą, viską išmaišome
Suberiame prieskonius, cukrų ir toliau maišome, kol cukrus ištirps.
Nukeliame puodą nuo viryklės, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, maišome, kol ištirps sviestas
Kitame inde lengvai išplakame kiaušinį ir įmaišome į šokolado masę. 
Pamažu suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kruopščiai išmaišome šluotele arba mikseriu.
Galiausiai įdedame razinas, prieš tai pamirkytas rome, išmaišome. 
Tešlą išpilstome į keksiukų formeles (gaunasi apie 16-18 keksiukų) ir kepame 175°C temperatūroje apie 10-12 minučių. Labai svarbu neperkepti!
Skanaus!

p. s. atvėsusius keksiukus tiks papuošti ištirpintu šokoladu ir pasmulkintais riešutais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą