2015 m. balandžio 15 d., trečiadienis

kokosinis Linos pyragas

Šio pyrago receptą vos ne per prievartą man įbruko mamos pusseserė Lina per vieną giminės balių. Sakė, kad jam nėra abejingų ir jis visuomet greit pradingsta nuo stalo. Ir tikrai, ji buvo teisi. Pyragas visiems patinka, aišku išskyrus tuos, kurie visiškai nemėgsta kokoso.
Kitokios struktūros, nei įprastiniai pyragai, lengvai pagaminamas ir tikrai puikaus skonio.

Reikės:
150 g cukraus,
3 kiaušiniai,
120 g sviesto,
200 g kokosų drožlių,
100 g pieniško šokolado,
50 g miltų,   

1 a. š. kepimo miltelių.
 

Kepimo formą ištepame sviestu, įdedame kelis šaukštus kokosų drožlių ir papurtome, kad priliptų prie sienelių. Neprilipusias kokosų drožles išpilame į tešlą.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo. 
Į plakinį supilame ištirpusį ir atvėsusį sviestą, išmaišome.
Peiliu smulkiai sukapojame šokoladą, sumaišome su kokoso drožlėmis, miltais ir kepimo milteliais. 
Abi mases sumaišome ir sudedame į formą.
Kepame 175°C temperatūroje apie 40-50 min. 
Skanaus!

 p. s. šį pyragą tiks papuošti ištirpintu pienišku šokoladu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą