2015 m. balandžio 3 d., penktadienis

genealumas paprastume - prosciutto di parma

Kuo turime geresnį produktą - tuo mažiau gaminti jį reikia :)
Kad ir bene geriausiai žinomas vytintas Parmos kumpis (prosciutto di Parma) - Italijos kumpių etalonas ir pasididžiavimas, be kurio tiesiog neįsivaizduojama italų virtuvė.

Taigi reikės:
Parmos kumpio,
itališkos duonos ciabatta,
pomidorų (tikrų, kvepiančių),
agurko (nebūtinai),
keleto skiltelių česnako, 
baziliko lapelių,
laimo arba citrinos,
šviežio alyvų aliejaus.


Parmos kumpis turi būti supjaustytas "permatomomis" juostelėmis.
Ciabattą supjaustome ir paskrudiname keptuvėje su lašeliu aliejaus.
Ant riekelių krauname kumpio griežinėlius, supjaustytą pomidorą, (agurką), susmulkintą česnaką, suplėšytus baziliko lapelius ir viską apšlakstome gardžiu kvepiančiu nerafinuotu pirmojo šalto spaudimo ypač grynu alyvuogių aliejumi. Užspaudžiame citrinos arba laimo sulčių.
Gaminti nieko nereikėjo, bet skonis ir aromatai fantastiški.
Skanaus!


p.s. Klasikinis užkandis su Parmos kumpiu yra plonai pjaustyto kumpio juostelėmis apsukti melionai arba figos, arba ožkų sūris. Taip pat labai greita ir patogu juo tiesiog apsukti grissini - itališkas duonos lazdeles.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą