2015 m. balandžio 18 d., šeštadienis

keptas varškės sūris su daržovėmis

Šis patiekalas reguliariai atsiduria ant mūsų stalo. Gal todėl, kad galima daug improvizuoti pagal daržovių sezoną arba keičiant prieskonius ir žoleles. Gardu tiek žiemą, tiek vasarą. Ypač kai norisi ko nors karšto, sotaus, bet be mėsos. Aš visada kepu tris nemažus varškės sūrius ir visą skardą daržovių. Jeigu valgytojų mažai, šis patiekalas bus skanus ir šaltas (kaip užkandis). Taigi, mano orkaitėje kepto varškės sūrio su daržovėmis variantui šį kartą

reikės:
3 varškės sūriai (22 % riebumo),
1 baklažanas,
1 cukinija,
1 paprika,
3 morkos,
šviežio alyvų aliejaus,
daug česnako (pusę ar visą galvą),
šviežio raudonėlio,
baziliko,
grūstų pipirų,
druskos,
(alternatyvos - čiobreliai, saulėje džiovinti pomidorai, čili, kmynai).


Pirmiausiai pamarinuojame sūrius: apšlakstome šviežiu alyvų aliejumi ir įtriname išspaustu per česnakspaudę česnaku (bus daug aromatingiau nei supjaustytas), susmulkintomis žolelėmis ir prieskoniais. Iš visų pusių įtriname ir paliekame marinuotis bet valandėlei (arba per naktį).

Daržoves stambiai supjaustome: cukinijas ir baklažanus griežinėliais, morkas smulkesniais griežinėliais, papriką į kelias dalis. Galima naudoti įvairias daržoves pagal sezoną (pvz. šparagines pupeles, pastarnokus ir kt), tik aš šiame patiekale vengiu labai vandeningų - "išbėgančių" daržovių (pvz. pomidorų, nors čia jie labai tiktų), nes tuomet daržovės ne kepa, o troškinasi.


Daržoves dedame į didelį dubenį, taip pat apšlakstome šviežiu alyvų aliejumi, dedame česnaką, smulkintas žoleles ir prieskonius, viską išmaišome, kad daržovės apsivoliotų marinatu.  

Sūrius dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, o daržoves į kitą (didesnę) pašlakstę alyvų aliejumi. Nerekomenduoju kepti vienoje skardoje visko, nes nuo daržovių sūris sudrėksta ir tada ne skrunda, bet troškinasi. 
Viską kepame 180°C temperatūroje apie 40 minučių kol sūris gražiai apskrus.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą