Tradicinė pasta alla carbonara gaminama tikrai be smidrų, bet mes šiandien improvizuojame.
Reikės:
250 g šviežių makaronų,
100 g šalto rūkymo šoninės,
1 skiltelės česnako,
ryšulėlio smidrų,
2 kiaušinių trynių,
pecorino sūrio,
grūstų juodųjų pipirų.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje kaip nurodyta ant pakuotės.
Susmulkiname šoninę ir pakepiname keptuvėje su sutraiškyta skiltele česnako.
Apčirškinus šoninę, dedame nulaužtus smidrus ir daug grūstų juodųjų pipirų.
Indelyje išplakame kiaušinio trynius su tarkuotu pecorino.
Į apskrudusią šoninę suverčiame makaronus ir supilame kiaušinių padažą, viską pamaišome ir verčiame į lėkštes.
Ant viršaus užtarkuojame pecorino ir dar grūstų pipirų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą