2018 m. liepos 18 d., trečiadienis

peperonata su kaparėliais

Senas geras užkandis.
Labai seniai gaminau, o kažkada gelbėjo ir kaip puikus užkandis į gamtą, ir naminiam vakarėliui.
Aš visuomet naudoju kelių spalvų paprikas, bet galima imti ir vienos spalvos (pvz. raudona arba geltona, kad gražiai derėtų su žaliais kaparėliais). 

Reikės: 
1 geltonos saldžiosios paprikos,
1 oranžinės saldžiosios paprikos,
1 raudonos saldžiosios paprikos,
1 žalios saldžiosios paprikos,
6-8 skiltelės česnako,
6-8 š. alyvuogių aliejaus,
1 a.š. raudonėlio,
1/2 a.š. rozmarino,
1/2 a.š. čiobrelio,
1/2 a.š. baziliko,
6-8 š. balzamiko,
1 š. kaparėlių, 
druskos.


Paprikas supjaustome juostelėmis, česnakus šiaudeliais.
Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame paprikas, džiovintus prieskonius ir ant vidutinės ugnies kepame, kol gražiai suminkštėja, bet nesuglemba.
Sudedame česnakus ir minutėlę pakepame, tuomet šliūkšteliame balzamiko ir padidiname ugnį, kad viskas paburbuliuotų ir nugaravus skystis liktų klampokas.
Pabaigoje dedame kaparėlius, pamaišome ir išjungiame.
Valgome su paskrudinta baguette ar ciabatta.
Skanaus!

   
p.s. galima krauti į stiklinį užsukamą indą ir laikyti šaldytuve keletą dienų 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą