Kaip jau rašiau prieš keletą dienų, plėšyta kiauliena turi begales panaudojimo variantų.
Kadangi dabar vasara, labai patogu į iškylas gamtoje vežtis suktinukus su tortilija, o plėšyta kiauliena tam tobulai tiks.
Mūsų dviračių žygiui per Druskininkus puikūs pietūs Vijūnėlės pakrantėje.
Reikės:
plėšytos kiaulienos,
svogno,
kopūsto,
tortilijų,
chimichurri padažui:
saujos kalendrų,
saujos petražolių,
2-3 skiltelių česnako,
1 nedidelio mėlyno svogūno,
1 čili pipiriuko,
1 citrinos nutarkuotos žievelės,
1/2 citrinos sulčių,
2 š. vyno acto,
keleto šaukštų alyvų aliejaus,
druskos.
Pirmiausiai pasigaminame padažą: visus ingredientus labai smulkiai
susmulkiname, dedame prieskonius ir druską, gerai "pagrūdame", tada
pilame citrinos sultis, actą, galiausiai aliejų (nepagailėti) ir viską
gerai išmaišome.
Supilame į sandarų indelį.
Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną kol suminkštėja, čia labai tiks truputis pasmulkinto kopūsto, kai suminkštėja ir kopūstas dedame plėšytą kiaulieną ir viską pamaišome.
Įdarą vyniojame į pašildytą tortilijos blyną, apačią užlenkiame ir viską susukame į aliuminio foliją.
Po pusdienio valgome dar šiltus ir pamirkant į padažą.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą