2018 m. liepos 12 d., ketvirtadienis

burgeris su plėšyta kiauliena

Visai nemėgstu burgerių ir juos valgau labai retai. Ypač man nepatogu juos valgyti, išsižioti, kąsti :) o ir šiap man tai tik sumuštinis - bulka ir mėsa.
Geram burgeriui pagelbėti gali labai gera "nebulkinė" bandelė, net labiau nei gera mėsa.
Žodžiu šiandien, kaip niekad aš (o ne mano vyras) užsimaniau burgerio su paskrudinta sviestine bandele :)
Taigi,

reikės (rašau iš eilės iš apačios kas ant ko dedama):
sviestinės bandelės - perpjauname pusiau ir paskrudiname keptuvėje arba griliuje,
padažo (čili, aviečių ir apelsinų ar kitokio) - ištepame bandelę,
cukinijos - keletą griežinėlių pakepiname keptuvėje arba griliuje,
plėšytos kiaulienos - pašildome keptuvėje,
jalapeno - kelių griežinėlių,
cheddar sūrio - plonos riekelės,
šviežiai rauginto agurko - keleto griežinėlių,
svogūno - pjaustytų plonai žiedeliais ir keletą minučių pamarinuotų su actu: vandeniu: cukrumi (lygiomis dalimis),
pomidoro - griežinėlio,
sviestinės bandelės viršaus - paskrudintos keptuvėje arba griuliuje.


Viską sukrauname tokiu eiliškumu kaip nurodyta.
Burgerio pagrindą visuomet reikia apskrudinti prieš dedant padažą, kad neperšlaptų nuo visko.
Ant pagrindo su padažu reikėtų dėti salotą (pvz. romaninę), kuri sulaikytų nuo mėsos varvančius riebalus ir neleistų bandelei ištęžti (mes salotą "pakeitėme" cukinija).
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą