Nors čenachai yra labiau žieminis, sotus patiekalas, tačiau manau galima puikiausiai taip pavadinti šviežių vasariškų daržovių patiekalą.
Dedam ką turim (ką tik mama atvežė kalną visokių gėrybių) :)
Reikės:
8 jaunų nedidelių morkų,
1 patisono,
2 jaunų cukinijų,
1 svogūno,
keleto skiltelių česnako,
keleto griežinėlių chorizo dešos,
keleto griežinėlių rūkytos šoninės,
6 š. perlinių kruopų,
10 nedidelių šviežių bulvių,
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
lauro lapų,
druskos,
grūstų pipirų,
puodelio natūralaus daržovių sultinio,
grietinės,
pomidorų tyrės,
adžikos,
aliejaus.
Į aliejumi pateptą kepimo indą viską dedame sluoksniais.
Aš pradėjau nuo bulvių, patisono ir pamirkytų kruopų, viduryje dėjau chorizo ir šoninės griežinėlius, viršuje morkas, pačiam viršuje dedu ploną sluoksnį plokštelėmis pjaustytų bulvių.
Prieskoniai, lauro lapai, smulkinti džiovinti pomidorai, smulkinti svogūnai ir česnakai nugula kažkur tarp sluoksnių, pabaigoje užpilu sultiniu (jo daug nereikia, nes daug skysčio bus iš daržovių).
Šauname į 200oC orkaitę ir kepame apie 40-50 min.
Baigiant kepti viršų užpilame padažu sumaišytu iš grietinės, pomidorų tyrės ir adžikos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą