2018 m. birželio 27 d., trečiadienis

mojito

Tai turbūt pats seniausias mūsų gaminamas kokteilis, bet tikrai labai seniai gamintas.
Mojito mada kažkada praėjo ir užleido vietą margaritoms, mimozoms ir visokiems kitokiems naujiems vėjams. Nors iš tikro tai turbūt pats gaiviausias ir žinomiausias kokteilis.
Kubos dvelksmas, rasota taurė, mėtos gaiva, laimo rūgštelė... nmmhmm...

Reikės:
50 ml balto romo,
25 ml išspaustų laimo sulčių,
10 mėtos lapelių,
1 a.š. rudojo cukranendrių cukraus,
sodos vandens.



Mėtos lapelius ir cukrų lengvai pagrūdame grūstuvėliu didelėje storo stiklo taurėje, kol užkvimpa mėta (nepersistengti ir nesutrinti mėtos negyvai!).
Išspaudžiame laimus (vienam kokteiliui porą laimo ketvirčių), dedame grūsto ledo, pilame romą, o ant viršaus - sodos vandenį, lengvai pamaišome.
Taurę puošiame laimo griežinėliu ir mėta.
Gaivaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą