2018 m. liepos 2 d., pirmadienis

bananiniai keksiukai su kokoso drožlėmis ir sodo uogomis

Uogų sezonas tęsiasi! Nežinau kur jas geriau panaudoti, nei pyragams ar keksiukams :)
Šiandien vėl naikinsiu juoduosius serbentus, bet čia tiktų bet kokios sodo ar miško uogos.

Reikės:
uogų (juodųjų serbentų arba kitokių),
1 kiaušinio,
2 š. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
100 ml aliejaus,
2 pernokusių bananų,
2 š. kokoso drožlių,
160 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
druskos.


Išplakame kiaušinį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, pilame aliejų, dedame sutrintus bananus ir viską gerai išmaišome.
Atskirai sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska, įsijojame į tešlą, dedame kokosų drožles.
Galiausiai į tešlą suberiame nuplautas ir nusausintas uogas, išmaišome.
Krauname į keksiukų formeles paliekant iki viršaus vietos, nes kils, beriame kokoso drožlių ir kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Skanaus! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą