2018 m. liepos 10 d., antradienis

cukinijų cannelloni su ricotta pomidorų padaže

Ir vėl cukinijų sezonas, ir vėl sukti galvą ką su jomis daryti, nuo pyragų iki troškinių.
Šiandien naujas patiekalas. 

Reikės:
400 ml trintų pomidorų arba passata,
2 š. pomidorų pastos,
6 česnako skiltelių,
450 g ricotta sūrio (aš dėjau per pusę su minkšta riebesne varške),
2 kiaušinių,
raudonėlio,
cukinijos,
100 g mozzarella sūrio,
2 a.š. druskos,
grūstų juodųjų pipirų.


Dubenyje sumaišome passata, pastą, presu išspaustus česnakus, pusę druskos ir juodųjų pipirų, viską supilame į indą, kuriame kepsime.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, sumaišome su ricotta, raudonėliais, pipirais ir druska.

Cukiniją supjaustome išilgai labai plonomis juostelėmis (geriausia daržovių skutikliu), dedame ant darbastalio po vieną juostelę, ant krašto dedame po šaukštelį įdaro, susukame į ritinėlį ir statome į laukiančią pomidorų masę.

Viską susukę ir gražiai sutupdę į kepimo indą, ant viršaus priplėšome mozzarella sūrio ir šauname į 200oC orkaitę kepti apie 30 min, kol sūris gražiai apskrus. 
Skanaus!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą