2018 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

camembert'as duonoje

Šio recepto idėja yra iš griliaus mokymų, kuriuose teko dalyvauti, bet puikiausiai galima gaminti ir be grilio, tiesiog orkaitėje.
Puikus karštas užkandis prie alaus ar vyno, kurį, beje, galima pasiruošti iš vakaro, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą, kepti kai ateis svečiai - bus karštas.
Galima naudoti ir kitokį - mėlynojo pelėsio sūrį, arba brie.
Beje, ar žinote kuo skiriasi brie ir camembert? Ogi niekuo, tik dydžiu :)

Reikės:
1 apvalios duonos (ciabatta ar pan., šį kartą naudojau turkišką duoną),
1 pelėsinio sūrio camembert,
3 skiltelių česnako,
aitriųjų paprikų padažo su avietėmis ir apelsinais,
brenžio arba konjako,
medaus,
čiobrelio,
pipirų,
druskos.

Duonos centre išpjauname camemberto dydžio skylę, tik ne iki pat dugno, o viršuje, kad tilptų sūris.
Išpjautą "duobę" ir vidinius jos šonus skaniname padažu, išspaustais česnakais, brendžiu.
Camebert'ą subadome ir dedame į viduriuką.
Pašlakstome medumi ir pabarstome čiobreliais.
Suvyniojame į foliją ir kepame griliuje arba 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Skanaus!


p.s. karštą duoną tiesiai su folija dedame ant stalo, laužome, plėšome, dažome ir skanaujame... mhmm...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą