2018 m. liepos 3 d., antradienis

lėtai kepta plėšyta kiauliena

Kaip pasakė viena mano draugė: "mėsa yra skani tik arba lėtai kepta, arba greitai". Na, aš manau, kad skanu gali būti ir tarpiniai variantai, bet viskas priklauso nuo šefo ir nuo recepto... Bet iš esmės ji yra teisi.
Čia yra lėtai keptos jautienos, vištienos, bet dar nebuvo kiaulienos recepto, nes kiaulienos valgome labai retai. Bet kepant lėtai, kiauliena turbūt bus netgi skanesnė, nes ji riebesnė. Bandom.

Reikės:
2,2 kg kiaulienos sprandinės arba mentės,
2 svogūnų,
pusės galvos česnako,
100 ml vyno arba obuolių acto,
šlakelio alyvų aliejaus,

marinatui:
saldžios paprikos miltelių,
kumino,
lauro lapų,
grūstų pipirų,
druskos.


Mėsą kepsime storasieniame dangčiu uždengiamame inde su dangčiu.
Svogūnus supjaustome griežinėliais ir išklojame aliejumi pateptą indo dugną,
Ant viršaus sumetame sutraiškytus česnakus, pilame actą.
Mėsą nuplauname, nusausiname aptepame aliejumi ir įtriname prieskonių mišiniu.
Dedame ant viršaus, sandariai uždengiame dangtį ir kepame 110oC temperatūroje apie 6 valandas.
Skanaus!


p.s. lėtai kepama mėsa 90-110oC orkaitėje (110oC temperatūra yra maksimali) apie 6-8 valandas, o turint laiko galima kepti ir 12 valandų

p.p.s. iškepta minkšta mėsa "suplėšoma" dviem šakutėmis arba subyra pati, galima užpilti šiek tiek skysčio, kuriame ji kepė, uždėti svogūnų ir česnakų, o valgome kaip tik sugalvojame - vieną, su padažu, su salotomis, su makaronais, su burgerio bandele, su tortilija... 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą