2021 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

cannelloni su varške ir špinatais

Na, tikuosi italai ant manęs nesupyks, kad ricotta pakeičiau varške :) klasikinis lietuviškas variantas :)
 
Reikės (4-6 asmenims):
18-20 vnt cannelloni vamzdelių,
500-540 g varškės (naudojau 3 pakelius po 180 g),
200 g špinatų (galima ir daugiau),
1 didelio svogūno,
1 saliero stiebo (nebūtinai),
keleto skiltelių česnako,
pusės paprikos (nebūtinai),
2 skardinių pomidorų savo sultyse (arba per pusę su passata),
200 g mozarella sūrio (2 burbuliukų),
parmigiano sūrio,
saldžiosios paprikos miltelių,
žalumynų (baziliko, petražolių),
alyvų aliejaus,
juodųjų pipirų,
druskos.
 

Pirmiausiai pasiruošime padažą: alyvų aliejuje pakepiname labai smulkiai supjaustytą svogūną, kai suminkštėja dedame susmulkintą salierą ir papriką, sudedame česnakus, dedame paprikos miltelių, drukos, pipirų ir supilame pomidorų skardines, viską patroškiname.
Kol padažas troškinasi gaminsime įdarą: špinatus nuplauname ir užpilame verdančiu vandeniu, po keleto minučių jie subliūkšta, nusunkiame ir susmulkiname, sumaišome su varške, pipirais druska.
Į cannelloni vamzdelius sukemšame varškės masę, man gavosi lygiai 19 vnt arba kaip tik tradicinė lazanijos forma: ant dugno šlakstome alyvų aliejaus, dedame šiek tiek raudonojo padažo ir dailiai suguldome įdarytus vamzdelius vienu sluoksniu, ant viršaus supilame likusį padažą (atrodo jo tarsi per daug, bet puikiai susigers kepant).
Kepame 200oC temperatūros orkaitėje apie 30 min, praėjus pusei laiko ant viršaus sudedame plėšytą mozarella.
Prieš pateikiant lėkštėse pabarstome tarkuotu parmigiano sūriu ir žalumynais.
Skanaus!
 


3 komentarai: