2021 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

lašiša su pak choi ir hoisin padažu

Ne kartą sakiau, kad retai kepam lašišą, nors dažnai kepam žuvį. Dažniau laimi baltos žuvys ar jūros bjaurybės :)
Šiandien pirkom tą nuobodžią lašišą, bet rezultatas labai nenuobodus... nukeliavom kažkur į Aziją tarp Japonijos ir Indonezijos :)
 
Reikės (2 porcijoms):
400 g lašišos,
pak choi salotos,
pankolio,
čili griežinėlių,
imbiero,
keleto skiltelių česnako,
hoisin padažo,
medaus,
balto vyno acto,
piprų,
druskos,
 
garnyrui:
keptų jaunų bulvyčių,
saujos špinatų,
balto ridiko,
agurko,
svogūnų laiškų,
citrinos sulčių. 
 

Pirmiausiai pasiruošime garnyrą: šiaudeliais supjaustome baltąjį ridiką ir agurką, susmulkiname laiškinius svogūnus.
Keptuvėje gabalėlyje sviesto pačirškiname pusiau perpjautas bulvytes, baigiant kepti sudedame špinatus, pamaišome, išimame iš keptuvės sumaišome su paruoštomis daržovėmis, spaudžiame citrinos sulčių ir garnyras paruoštas.

Toliau pakepiname plonai supjaustytą pankolį, dedame čili pipiro griežinėlių, išimame ir sudedame į lėkšę, kurioje tieksime lašišą.
Po to į keptuvę dedame imbiero ir česnako šiaudelius, pačirškiname kol pasidaro traškūs, atidedame.
Galiausiai nedideliame alyvų aliejaus kiekyje apkepame lašišą iš abiejų pusių, baigiant kepti šlakstome hoisin padažu, medumi ir balto vyno actu, palaistome iš abiejų pusių kol truputį apskrunda.
Kol kepa lašiša pak choi pjauname pusiau ir minutę paverdame pasūdytame vandenyje, kad liktų traški, nukošiame ir dedame į lškštę.
Išimtą lašišą guldome ant kepto pankolio šalia pak choi, šlakstome padažu iš keptuvės, ant viršaus dedame skrudinto imbiero ir česnako šiaudelius.
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą