2021 m. lapkričio 12 d., penktadienis

kepta fetos pasta

Nors pastą gaminam dažnai ir labai mėgstam, bet vistiek atsibosta... šį kartą visai kitaip, visai kitokia pasta - graikiškai :)
 
Reikės:
makaronų farfalle (kaspinėlių),
200 g feta sūrio,
vyšninių pomidoriukų,
keleto skiltelių česnako, 
paprikos (nebūtinai),
šlakelio alyvų aliejaus,
raudonėlio,
juodųdjų pipirų,
druskos,
bazilikų lapelių.
 

Į skardą pateptą alyvų aliejumi beriame pusiau perpjautus pomidorus, dedame smulkintus česnakus, papriką (jei naudosime), viską paskirstome į šonus ir centre dedame feta sūrį (visą gabalą), šlakstome alyvų aliejumi, beriame prieskonius ir šauname į 180oC orkaitę kepti apie 15 min.
Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
Skardą traukiame iš orkaitės ir visą jos turinį sumaišome mentele, sūris turi "ištirpti", dedame bazilikų, maišome, galiausiai sudedame nukoštus makaronus ir viską vėl geriai išmaišome, kad viskas "apsiveltų" feta.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą