2021 m. lapkričio 16 d., antradienis

dorada keptuvėje

Dorada kurį laiką jau buvo pabodusi... šiandien vėl sugrįžo :)
 
Reikės:
dorados (nuskustos ir išvalytos),
žuvies prieskonių*,
svogūno,
česnako,
svogūno laiškų,
petražolių, 
alyvų aliejaus,
citrinos,

salotoms:
salotų lapų,
svogūno,
česnako,
petražolių,
pomidoro,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
pipirų,
druskos.

* nekenčiu prieskonių mišinių, bet šiuos žuvies prieskonius gavom dovanų ir visai pamėgom (sudėtis: svogūnai, bazilikai, česnkai, raudona saldi paprika, petražolės, juodieji pipirai, ciberžolė, ožragė, aštrioji paprika, krapai, druska)
 

Ką reikia daryti su salotų ingredientais ir taip aišku, viską smulkiname, guldome į lėkštę, beriame prieskonius, pašlakstome.
Pakepiname sujaustytą svogūną kol susaldėja ir suminkštėja, pabaigoje dar sudedame česnakų griežinėlius keletui minučių, išimame ir atidedame.
Doradą įtriname prieskoniais ir kepame keptuvėje nemažame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus vis palaistant, kad žuvį truputį apsemtų ir išorėje jį būtų traški, kepame neilgai.
Iškeptą žuvį guldome lėkštėje ant saujos smulkintų svogūnų laiškų ir petražolių, ant viršaus sudedame apkepintus svogūnus su česnakais, užspaudžiame citrinos.
Skanaus!
   


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą