2021 m. lapkričio 23 d., antradienis

pasta su "širdutėmis"

 
Šitas baltas geldeles visada vadiname vongolėmis (itališkai vongole). 
Gaila, kad jų retokai galima surasti mūsų parduotuvėse. 
Valgyčiau ir valgyčiau, ir niekada neatsivalgyčiau.

Reikės:
apie 1 kg vongole (širdučių),
spaghetti makaronų,
10 mažų pomidoriukų,
keleto skiltelių česnako,
čili pipiro,
pusės taurės balto vyno,
kuokšto petražolių,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.

Keptuvėje minutę kitą pakepiname smulkintą česnaką ir čili, sumetame perpjautus pusiau pomidoriukus ir kai šie sušyla sudedame vongoles, šliūkšteliame vyno, sumetame petražoles ir pakepiname keletą minučių kol geldelės atsivers.
Galiausiai sudedame išvirtus spaghetti ir pamaišome, dedame į lėkštę, beriame grūstų pipirų, petražolių, šlakelį kvepiančio alyvų aliejaus.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą