2021 m. lapkričio 18 d., ketvirtadienis

vietnamietiška pho sriuba

Šiais laikais tikrai visi jau atsiragvę ramenų, tomyomų ir pho, bet tikrai ne visi jas gamina namuose, nes pagrindinis ir ilgiausiai trunkantis dalykas - išsivirti gerą naminį sultinį.
Kadangi pastaruoju metu dažnai gaminu ilgaiiiii verdamus sultinius (kartais verdu net 6-8 valandas), tai visada šio gėrio turiu ir šaldymo kameroje (tikrai gėris ne tik sriuboms, bet ir padažams, košėms ir viskam). Taigi, kaip supratote, turint sultinio, sriubos gamyba tampa visai greita.
Tai pho namuose gaminsim pirmą kartą. 
 
Reikės (2 porcijoms):
naminio jautienos sultinio*,
2-3 a. š. pho sriubos pastos,
gabalėlio imbiero,
ryžių makaronų,
150-200 g jautienos nugarinės,
nedidelio raudono svogūno,
saliero stiebo,
sojų daigų,
saujos špinatų (nebūtinai),
saujos kalendros,
svogūnų laiškų,
čili pipiro, 
laimo,

* jeigu neturite pho sriubos pastos, verdant jautienos kaulų sultinį būtinai įdėkite imbiero, anyžiaus ir cinamono.
 

Į jautienos sultinį dedame pho pastos, imbiero, jeigu reikia dapilame vandens ir viską užviriname.
Į gilius dubenis, kuriuose valgysime sriubą, sudedame po saują išbrinkusių ryžių makaronų, jautieną supjaustytą itin plonomis juostelėmis (o dar geriau jautienos juosteles įmesti minutei kitai į puodą su verdančiu sultiniu prieš pateikiant, kad tikrai išvirtų), labai plonai beveik permatomai supjaustytą svogūną ir saliero stiebą, sojų daigus, špinatus, viską užpilame verdančiu sultiniu, beriame žalumynus, čili pirpiro griežinėlius.
Pabaigai spaudžiame laimo sulčių, jeigu reikia paaštriname sriracha ar kitu aštriu padažu.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą