2021 m. lapkričio 10 d., trečiadienis

kokosiniai keksiukai su bruknėmis ir ricottos kepure

Toks keistas suimprovizuotas keksiukų variantas:) bet labai įdomus. 
 
Reikės:
3 kiaušinių,
250 g ricotta sūrio,
80 ml migdolų (kokosų) aliejaus,                    
2 š. cukraus,                                                  
1 š. vanilinio cukraus,
100 g kokoso drožlių,                                  
100 g kvietinių miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
keleto saujų bruknių.
 

Dubenyje išplakame 2 kiaušinius su cukrumi, pilame aliejų, išmaišome.
Kitame dubenyje sumaišome birius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles, pilame kiaušinių ir aliejaus masę.
Atskirai išplakame trečią kiaušinį, vanilinį cukrų ir sumaišome su ricotta.
Į keksiukų formeles dedame kokosinės tešlos, užpildant pusę formelės ir paliekant vietos, ant viršaus dedame saujelę bruknių, tuomet ant viršaus sudedame ricotta masę ar dar pabarstome bruknėmis.
Kepame 180oC įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
 


p. s. man gavosi šiek tiek sausokas apatinis kokosinis sluoksnkis, reiktų kažkaip labaiu "padrėkinti", gal aliejaus daugiau, bet kokosiniai pyragai visada atrodo tarsi sausoki :) kita vertus, valgytojai keksiukus išgyrė :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą