2021 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

rudeninės keptų daržovių salotos su halloumi sūriu

Kai atšąla orai, salotų nesinori. Bet juk niekas nesakė, kad salotos turi būti šaltas maistas. 
Kai norisi ko nors šilto, bet lengvo, aromatingo ir gardaus, su daug įvairių keptų daržovių...

Reikės (2 asmenims):
keleto salotų lapų,
1 pomidoro,
1 morkos,
gabalėlio moliūgo,
saujos šparaginių pupelių,
3 skiltelių česnako,
halloumi sūrio,
1 figos,
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
kaparėlių,
kuokšto petražolių,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
pipirų,
druskos. 


Salotų lapus ir pomidorų skilteles išdėliojame lėkštėse kiekvienam valgytojui.
Iš eilės keptuvėje lašelyje alyvų aliejaus (beveik sausoje) pakepinsime visas daržovės - stambius morkų griežinėlius su skiltele česnako, išimame ir toliau pakepame moliūgo gabalėlius su skiltele česnako, galiausiai atskirai kepsime šparagines pupeles su paskutine skiltele česnako - tiesa, česnaką (smulkintą arba galima ir nesmulkintą) visuomet įdedame šiek tiek vėliau, kad nesudegtų, o daržoves kepame trumpai, kad liktų traškios, išimtas visas daržoves dedame ant salotų lapų.
Galiausiai sausje keptuveje kepame halloumi sūrį suraikytą pusės cm storio riekelėmis, kol gražiai apskrunda ir dedame ant salotų viršaus.
Taip pat į salotas sudedame smulkintą figą, saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius, petražoles, beriame druskos ir pipirų, šlakstome alyvų aliejumi ir balzamiku.
Skanaus!

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą