2021 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

caldo verde arba portugališka kale sriuba

Šiuo metų laiku tikrai norisi sriubos, bet visos įprastos sriubos jau taip pabodę...
Ir štai užkliuvo akis už įdomaus portugališkos sriubos su kale kopūstu recepto. Ir tik gamindami prisiminėm, kad keliaujant per Portugaliją prieš daugelį metų tikrai šią sriubą teko ragauti ne kartą, bet nuo tos prieš beveik penkioliką metų vykusios kelionės taip ir neteko nei karto susidurti su šia sriuba...
Bandom būtinai!
 
Reikės:
200 g kale kopūsto,
8-10 bulvių,
1 morkos,
2 svogūnų,
5 siltelių česnako,
jautienos sultinio,
300 g chorizo dešros,
mažos skardinės konservuotų kukurūzų,
lauro lapų,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
1 citrinos žievelės,
pipirų,
druskos.
 

Gaminsime 5 litrų talpos puode storu dugnu.
Pirmiausiai apkepiname chorizo surakytą griežinėliais, kai gražiai apskrunda, išimame ir atidedame.
Dedame smulkintą svogūną ir česnaką, apkepiname kol suminkštėja, tuomet sudedame susmulkintas bulves ir morkas, druską, nutarkuotą citrinos žievelę, pilame sultinį, vandens ir verdame kol daržovės suminkštėja, viską sublenderiuojame iki vientisos masės.
Puodą vėl dedame ant ugnies, dedame lauro lapus, pipirų grūdelius, sudedame saldžią ir rūkytą paprikas, išmaišome ir sudedame siauromis juostelėmis supjaustytą kale kopūstą, viską verdame dar 15 minučių.
Baigiant virti sudedame konservuotus kukurūzus ir atgal sudedame chorizo griežinėlius, užverdame ir ragaujame.
Skanaus!   
 
 
p.s. tikrai labai gera sriuba ! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą