2020 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

stroganoff jautienos troškinys

Jautienos troškinių yra daug: burgundiškas, vengriškas guliašas, stroganovo troškinys... visi panašūs, bet kartu ir visi skirtingi. 
Šiandien bandom stroganovo (Stroganoff) troškinuką.
 
Reikės:
1 kg jautienos,
3 svogūnų,
1 saliero stiebo,
1 morkos,
daug pievagrybių,
4 skiltelių česnako,
saujos džiovintų baravykų,
2 š. garstyčių,
1,5 š. miltų, 
puodelio jautienos sultinio,
200 g grietinės,
lauro lapų,
saldžiosios paprikos miltelių,
pipirų,
druskos,
žalumynų.
 

Pirmiausiai paprieskoniuojame druska, pipirais, lauro lapais ir paprikos milteliais gabalėliais supjaustytą jautieną, pasimarinuoja keletą minučių ir gerai apčirškiname troškinimo inde. Trumpam išimame.
Tame pačiame inde gerai apkepiname svogūną, salierą ir morką, tuomet dedame miltus ir gerai išmaišome, dedame garstyčias, pilame sultinį ir į šią sutirštėjusią masę sugrąžiname apkepintą jautieną.
Viskas turi troškintis apie valandą laiko, praėjus maždaug pusei laiko, sudedame išmirkytus džiovintus baravykus.
Baigiant troškintis, atskiroje keptuvėje ant sviesto pačirškiname pievagrybius su smulkintais česnakais ir suverčiame į troškinį, dedame gausiai grietinės ir viską gerai išmaišome.
Skanaujame su bulvių-pastarnoko-moliūgo koše, šalia tiks raugintas arba marinuotas agurkėlis ir žalumynai.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą