2020 m. lapkričio 24 d., antradienis

kepta skumbrė

Kepta skumbrė - tikras delikatesas, bet kartu man ji yra kažkas tarp žuvies ir mėsos - tokia riebi, sodraus skonio... pavalgai, ir kuriam laikui nenori, nes, rodos, skonį atsimeni dar ilgai...
 
Reikės:
2 skumbrių (900 g pas mus),

marinatui:
2 skiltelių česnako,
1 a. š. medaus,
citrinos sulčių,
grūdėtų garstyčių,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos,
 
* bulvių,
 
* kopūsto, obuolio, agurko, kaparėlių, citrinos, aliejaus.

 
Skumbrę kepsime šį kartą su kaulu (ne file), tad pamarinuojame nurodytais marinato ingrdientais, įtriname ir paliekame 20 min.
Bulvių skilteles kepsime 50 min, tad į orkaitę šauname anksčiau.
Salotoms sumaišome kopūstą, obuolį, agurką, kaparėlius, citrinos sultis ir aliejų.
Skumbrę kepame 200°C apie 20 min.
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą