2020 m. lapkričio 15 d., sekmadienis

keptos šukutės su pastarnokų piure ir žolelių padažu

Jūros šukutės... ką čia bepridursi... sorry, kad jos tokios nefotogeniškos...
 
Reikės (2 asmenims):
10 vnt. šukučių,
2 skiltelių česnako,
gabalėlio sviesto,
šlakelio alyvų aliejaus,
laimo sulčių,
pipirų,
druskos,

piure:
2 bulvių,
1 pastarnoko,
gabalėlio moliūgo,
parmigiano,
alyvų aliejaus,
sviesto,
 
žolelių padažui:
kuokšto petražolių,
kuokšto kalendrų,
svogūnų laiškų,
pusės galvos česnako,
alyvų aliejaus,
laimo sulčių,
balzamiko,
druskos.
 

Pirmiausiai išverdme piure iš nurodytų daržovių supjaustytų gabalėliais, sutriname, dedame tarkuoto parmigiano, prieskonių.
Žoleles ir prieskonius padažui sutriname grūstuvėje iš visų ingredientų.
Šukutes nuplauname, nusausiname, apkepame keptuvėje šlakelyje alyvų aliejaus abi puses po porą minučių ir atidedame į šalį. 
Į švarią keptuvę dedame sviesto, spaustą česnaką, atgal sudedame šukutes ir apkepame po 1-2 min abi puses kol paauksuoja, lengvai apskrunda.
Į pabaigą pilame laimo sulčių, dedame drukos ir pipirų.
Viską d
edame į lėkštes ir mėgaujamės :)
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą