2020 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

reuben sumuštinis

Kas yra pastrami žinojau seniai, bet kas yra reuben sužinojau atsitiktinai prieš porą metų New York'e. Nebuvo tekę iki tol girdėti apie šį kultinį sumuštinį, bet kažkaip paragavom... ir...
Pastrami - tai labai kokybiška jautiena, kuri gaminama net devynias dienas, septynias - marinuojama prieskonių ir vandens tirpale, po to gardinama žolelėmis ir prieskoniais, išrūkinama ir dar pora dienų gaminama žemoje temperatūroje ar verdama garuose... valgoma labai plonai beveik permatomai supjaustyta... 
Labai populiarus Amerikos žydų ir New York'o virtuvės patiekalas. Tobulo skonio mėsa.
Klasikinis reuben sumuštinis gaminamas iš šitos tobulos mėsytės, tamsios duonos, raugintų kopūstų, sūrio ir padažo.
Lietuvoje pastarmio bet kur tikrai nenusipirksite, reikėtų ieškoti delikatesų krautuvėlėse, mes pirkome Assorti.
Dar knieti ir pabandyti pasigaminti patiems, bet gal kada ateityje :)
 
Musų reuben'ui šiandien reikės:
juodos duonos,
pastarmi griežinėlių,
raugintų kopūstų,
puskiečio sūrio (cheddar, emmental, gauda tipo),
 
padažui:
garstyčių,
majonezo,
pomidorų padažo,
vorčesterio.
 

Duoną tepame padažu, dedame kopūstus, pastarmi, sūrį ir kepame keptuvje arba ant grotelių, kol duona apskrunda, sūris išsilydo ir viskas sušyla.
Atrodo - kas čia tokio - tik sumuštinis, bet neparagvęs niekada nepagalvotum koks jo skonis tobulas...
Šaliai puikiausiai tiks marinuotas ar raugintas agurkėlis.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą