2020 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

triušiena troškinta daržovių pataluose

Triušiena pas mus namuose reta mėsa, kažkaip ji nuobodi ir nežinau receptų, ką tokio ypatingo iš jos būtų galima pagaminti. Na, bet dėl įvairovės, bandom troškinį :)
 
Reikės:
540 g (5 vnt) triušienos priekinių kumpelių,
4 morkų,
4 bulvių,
1 paprikos,
nedidelio saliero gumbo,
saliero stiebų su lapais,
2 svogūnų,
keleto skiltelių česnako,
taurės balto vyno,
puodelio jautienos sultinio,
aliejaus ir sviesto,
keleto šakelių citrininio čiobrelio,
keleto šakelių raudonėlio,
lauro lapų,
saldžiosios paprikos miltelių,
tarkuoto muskato,
pipirų grūdelių,
druskos,
0,5 š. pusės šaukšto miltų,
1 š. garstyčių. 


Pirmiausiai trušio kumpelius apkepiname ant aliejaus ir sviesto abi puses, išimame ir į tą pačią keptuvę dedame stambiai pjaustytas daržoves, ant sluoksnio daržovių dedame kumpelius, o ant viršaus vėl daržoves, neužmirštame prikaišioti prieskonių ir žolelių, galiausiai pilame balto vyno ir sultinio, kad apsemtų maždaug pusė indo.
Kepimo indą uždengiame dangčiu ir šauname į orkaitę kepti 200°C temperatūroje maždaug valandą.
Į kepimo pabaigą iš keptuvės pasemiame keletą šaukštų sultinio, sumaišome su puse šaukšto miltų ir šaukštu garstyčių, ir supilame atgal į keptuvę, kad padažas širk tiek sutirštėtų.  
Skanaus! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą