2020 m. lapkričio 13 d., penktadienis

porchetta arba šoninės vyniotinis itališkai

Jau ne kartą rašiau, kad iš kiaulienos paprastai valgom ir gaminam du dalykus: šonkaulius ir šoninę :)
Itališka kiaulienos šoninė arba pancetta yra atskiras patiekalas, paprastai permatomai supjaustyta naudojama įvairiuose itališkuose patiekaluose arba užkandžiuose, bet suvyniojus į vyniotinį ir su specialiais prieskoniais iškepus jau gausime tikrą delikatesą :)

Reikės:
2,5 kg pancettos arba kokybiškos šoninės,
sauso balto vyno,
svogūno,
čiobrelio šakelių,
rozmarino,
česnako skiltelių,
gvazdikėlių,
cinamono,
čili,
pipirų,
cukraus,
druskos.
 
 
Priprieskoniuotą nurodytais ingredientais šoninę suvyniojame į vyniotinį, surišame ir pamarinuojame per naktį.
Kepame lėtai 160oC temperatūroje apie 3 valandas, baigiant kepti įjungiame 200oC ir skrudinimo rėžimą keliolikai minučių, kad skūrelė būtų maloniai traški.
Skanu ir karšta, ir atšalusi.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą