2020 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

jūros šukučių seviche

Carpacio, tartar, seviche... nu kaip galima nemėgti :) bet pažįstu nemažai žmonių, kurie nevalgo žalios mėsos ar žuvies.
Seviche - Lotnų Amerikos, o dar tiksliau - Peru patiekalas, dabar jau populiarus visur, gaminama iš šalios žuvies, citrinos sulčių ir čili, gardinama svogūnais, kalendra ar kitokiais prieskoniais.
Pagaminus valgoma iš karto, kaip užkandis.
 
Reikės (2 asmenims):
6 šukučių,
1,5 citrinos arba laimo,
šalotinio svogūno,
svogūnų laiškų,
kuokšto petražolių,
kuokšto kalendrų,
2 ridikėlių (nebūtinai),
1 a. š. paskrudintų ir sugrūstų ryžių* (nebūtinai).
 
 
Gaminam greitai, ir, kaip jau minėjau, iš karto tieksime.
Šukutes supjaustome plonais griežinėliais, svogūną pusžiedžiais ir pamarinuojame 5 min laimo arba citrinos sultyse.
Ridikėlius supjaustome plonai, žoleles pasmulkiname.
Pateikiame lėkštėje, dedame pamarinuotas šukutes, žoleles, supilame marinatą.
Skanaus!

 
 
* ryžiai pakepinami sausoje keptuvėje vidutinėje kaitroje 12-14 min kol apskrunda ir paruduoja, tada supilame į grūstuvę ir sugrūdame iki cukraus smulkumo


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą