2016 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

mano granola

Granola - tai toks lesalas iš įvairių sėklų, riešutų, džiovintų vaisių ir uogų, kuriuo galima gardinti įvairiaus kitus patiekalus ar tiesiog lesti vieną :)
Puikiai tiks pusryčiams su jogurtu ir uogomis ar vaisiais, arba kaip įvairių desertų pagardas ir sudedamoji dalis.
Mano granola šiandien bus tokia:

reikės:
2 st. avižinių dribsnių,
0,5 st. saulėgrąžų,
0,5 st. sezamo sėklų,
0,5 st. linų sėmenų,
0,5 st. kviečių sėlenų,
0,5 st. kokoso drožlių,
2 š. aguonų,
sauja riešutų (dėjau anakardžių, migdolų, graikiškų),
2 a.š. cinamono,
3 š. medaus,
0,5 st. saulėgrąžų aliejaus,

galima:
įvairių džiovintų vaisių ar uogų.

Visus birius ingredientus sumaišome, riešutus pasmulkiname, beriame cinamoną.
Medų ištirpiname ir sumaišome su aliejumi (tinka bet koks beskonis aliejus, išskyrus alyvų aliejų).
Ant sėklų pilame paruoštą padažą ir gerai išmaišome, gaunasi biri, bet drėgna masė.
Dedame į didelę skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame 180°C orkaitėje apie 30 min vis pamaišant, kad nesudegtų ir tolygiai apskrustų, iki taps auksinės spalvos ir išdžius.
Skanaus!
 
p.s. džiovinti vaisiai ir uogos dedami į atausią masę!

p.p.s. atvėsintą granolą pilame į stiklinį užsukamą indelį ir naudojame pagal paskirtį 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą