2016 m. lapkričio 1 d., antradienis

ledai itališkai su alyvu aliejumi

Jau keletą metų šis receptas laukė savo eilės. Koks čia receptas, greičiau jau ledų pateikimo būdas. Perskaičiau jį Jamie Oliver knygoje Mano Italija, kurią skersai išilgai perskaičiau šimtą kartų, bet nedaug ką, tiesą sakant, iš jos gaminau. Vis kažkaip nesiryžau išbandyti gelato con olio e sale, vis laukiau kažkokio "ypatingo" alyvų aliejaus, bet nusprendžiau, kad mūsų kasdien naudojamas kvapnus, žalias, šaltai spaustas ypač grynas aukščiausios kokybės alyvų aliejus, kurį perkame tiesiai iš Graikijos ir, kuris man labiausiai kvepia ką tik nupjauta žole, čia puikiai tiks.


Taigi, čia reikės tik trijų dalykų:

vanilinių ledų,
kvapnaus šviežio alyvų aliejaus,
jūros druskos.

Į indelį dedame du-tris rutuliukus vanilinių ledų, užpilame šaukštu alyvų aliejaus, beriame žiupsnelį jūros druskos.
Skanaus!



p.s. tikrai ne visiems patiks šis desertas, bet aš jį kartosiu ir kartosiu - labai subtilus ir kiek keistas ledų pateikimas



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą